Pozvánka na tiskovou konferenci

Srdečně Vás zveme na tiskovou konferenci „Česká republika: Úpadek a rezignace“.

V roce 2012 se bezprecedentně zvýšila inflace, dosáhla 3,3 %. Největší cenové nárůsty postihly sociálně citlivé kategorie – potraviny, energie, bydlení. Propad domácí spotřeby – 3,5 % nemá v historii české ekonomiky obdoby.
(Ilona Švihlíková, ekonomka)

Vzrůstají počty lidí, kteří marně hledají uplatnění. Jako kdyby pro ně ve společnosti nebylo místo. Trh práce tyto lidi buď nepřijímá vůbec, anebo jim nabízí pouze dílčí, časově omezené, neperspektivní pracovní příležitosti.
(Jan Keller, sociolog)

Tyto a mnoho dalších informací můžete získat v nové národní zprávě koalice Social Watch.

Zpráva bude představena na tiskové konferenci, která se uskuteční v úterý 6. 8. 2013 od 10:00 v prostorách HUB Praha, Drtinova 10, Praha 5.

Vystoupí:

Ilona Švihlíková, Alternativa Zdola
Jiří Silný, Ekumenická akademie
Linda Sokačová, Alternativa 50+
Patrik Eichler, Masarykova demokratická akademie

Social Watch je mezinárodní lidskoprávní síť, ke které se hlásí více než 700 nevládních organizací ze 70 zemí světa. Posláním koalice je nezávislé sledování vývoje a nedostatků v boji proti chudobě a za rovnost mužů a žen. Českou Social watch tvoří v současnosti tyto organizace: Ekumenická akademie Praha, Alternativa 50+, Eurosolar, Fórum 50 %, Gender Studies, Masarykova demokratická akademie, NESEHNUTÍ a Trast pro ekonomiku a společnost. Více informací o činnosti koalice naleznete na webu: www.socialwatch.cz a www.socialwatch.org